8.2 C
New York
maandag, april 6, 2020
Home Suriname Autoriteiten moe van fake berichten en voice notes

Autoriteiten moe van fake berichten en voice notes

Zowel de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Daniëlle Veira als de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, zijn de fake berichten die worden verstuurd, zat. Er worden ook voice notes rondgestuurd met informatie die niet op waarheid berust.

Dit is erg storend en enerverend en zorgt echter voor oponthoud. Zo wordt er een voice note rondgestuurd dat er een winkel is aan de J.D. Gomperstraat waar er verdachte gevallen zijn met COVID-19, terwijl na het onderzoek gebleken is dat deze informatie niet op waarheid berust. Elias zegt, dat de milieu-inspecteurs van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) dit samen met de andere instanties hebben onderzocht. “Fake berichten kosten veel tijd en zijn enerverend voor Volksgezondheid”, merkt Elias op.

Ook zouden er in voice berichten worden gezegd dat bankdirecteur Sean Husain van de Republic Bank door toedoen van president Desi Bouterse is komen te overlijden. Er wordt verder ook aangegeven dat vicepresident Ashwin Adhin over de kop is gegaan met zijn dienstwagen. Ook zou er een totale lockdown komen, terwijl dat helemaal niet op waarheid berust, zegt Veira.

Ze geeft ook aan dat personen naar het nummer 178 van het BOG hebben gebeld om scenario’s in te spreken. “Wanneer de berichten ingesproken worden gaan we er vanuit dat het om serieuze zaken gaat en het quick response team gaat erop af. Ze rukken uit en is veel al loos alarm”. Ze deed een beroep op de gemeenschap om af te zien van zulke berichten.

Minister Elias zegt dat alle personen die nu quarantaine zijn, psychologische begeleiding zullen krijgen.

Simone Awanna

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Partijraad PL keurt voordrachten goed met 109 stemmen vóór 

Met 109 stemmen vóór, één tegen en één ongeldig, hebben gemachtigden van kernen tijdens een partijraadsvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) zondag goedkeuring gegeven...

Somohardjo: “PL/ABOP zullen de beslissende factor zijn bij de komende verkiezingen”

De Pertjajah Luhur (PL) en de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) zullen de beslissende factor zijn bij de komende coalitievorming. Dit stelt PL-voorzitter Paul...

Op Palmzondag: Olijftakken verdeeld in bijna verlaten Jeruzalem

Religieuze broeders met chirurgische maskers en handschoenen hebben op Palmzondag huisbezoeken afgelegd in Jeruzalem. Ze leverden olijftakken aan christenen die zichzelf isoleren als voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus. …...

Bill Gates bouwt ‘voor de zekerheid’ zeven fabrieken voor coronavaccin

Miljardair Bill Gates laat fabrieken bouwen voor de zeven meest veelbelovende vaccins tegen het coronavirus, terwijl er maximaal twee in productie zullen gaan. Gates...

Recent Comments

Shares