8.2 C
New York
maandag, april 6, 2020
Home Suriname Banken zullen nog niet werken volgens de nieuwe Valutawet

Banken zullen nog niet werken volgens de nieuwe Valutawet

De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer, zal overleg treden met De Nationale Assemblee over de Wet controle Valutaverkeer en transactiekantoren. Maar tot dan is met het bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging afgesproken dat de banken vooralsnog niet zullen werken met de door president Desi Bouterse afgekondigde wet.

Het bestuur van de Surinaamse Bankiersvereniging heeft met governor Roemer gesproken over de pijnpunten in de Wet controle Valutaverkeer en transactiekantoren en hoe invulling te gegeven aan deze wet. Er zijn nadere afspraken gemaakt waaronder dat de dienstverlening van de banken ongewijzigd blijft, totdat de CBvS verdere instructies c.q. richtlijnen geeft conform haar taken, zoals omschreven in de Bankwet en de Wet toezicht bank- en kredietwezen”.

De banken worden in de gelegenheid gesteld om hun gedetailleerd commentaar met betrekking tot de tegenstrijdigheden en onuitvoerbaarheid van deze wet, op te sturen naar de CBvS. De governor zal in verder overleg treden met DNA, omdat de CBvS uitvoering dient te geven aan deze wet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Partijraad PL keurt voordrachten goed met 109 stemmen vóór 

Met 109 stemmen vóór, één tegen en één ongeldig, hebben gemachtigden van kernen tijdens een partijraadsvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) zondag goedkeuring gegeven...

Somohardjo: “PL/ABOP zullen de beslissende factor zijn bij de komende verkiezingen”

De Pertjajah Luhur (PL) en de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) zullen de beslissende factor zijn bij de komende coalitievorming. Dit stelt PL-voorzitter Paul...

Op Palmzondag: Olijftakken verdeeld in bijna verlaten Jeruzalem

Religieuze broeders met chirurgische maskers en handschoenen hebben op Palmzondag huisbezoeken afgelegd in Jeruzalem. Ze leverden olijftakken aan christenen die zichzelf isoleren als voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus. …...

Bill Gates bouwt ‘voor de zekerheid’ zeven fabrieken voor coronavaccin

Miljardair Bill Gates laat fabrieken bouwen voor de zeven meest veelbelovende vaccins tegen het coronavirus, terwijl er maximaal twee in productie zullen gaan. Gates...

Recent Comments

Shares