8.2 C
New York
maandag, april 6, 2020
Home Suriname Lockdownperiode openbaar vervoer met een week verlengd

Lockdownperiode openbaar vervoer met een week verlengd

De lockdownperiode voor het openbaar vervoer is door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) met een week verlengd. Dit deelt John Mahadewsingh, voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), mee aan Suriname Herald. Mahadewsingh zegt dat hij vandaag de mededeling van het ministerie heeft gehad.

Minister Vijay Chotkan van OWT en C deelde op vrijdag 20 maart tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam mee dat de regering het noodzakelijk heeft gevonden om in samenspraak met de PLO, het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) en de Vereniging Boothouders van het District Commewijne (VBDC), het bus- en boottransport voor één week stop te zetten.

Deze maatregelen zijn genomen om de spreiding van het COVID-19-virus in Suriname te minimaliseren. Met de verlenging van deze maatregel zullen niet alleen de bussen langer in de garages worden gehouden, maar ook de boten blijven aan de ketting.

Mahadewsingh begrijpt de bezorgdheid van het ministerie van OWT en C. De kwestie van het COVID-19-virus houdt eenieder bezig. Mahadewsingh hoopt dat de bussen volgende week vrijdag weer mogen rijden.

Hierna wil de PLO verder gaan met besprekingen voeren om te komen tot de aanpassing van de bustarieven die nu na jaren helemaal achterhaald zijn. De eisen van de bushouders om de bustarieven aan te passen zijn nog niet besproken met de minister. In dit kader is het bestuur van de PLO nog niet ontvangen om daarover te praten, laat de PLO-voorzitter weten.

Er is een kostencalculatie gemaakt die ingediend zal worden bij het ministerie want een eventuele tariefaanpassing is nodig, stelt Mahadewsingh. Hij hoopt zo snel mogelijk aan tafel te zitten met de leiding van het ministerie om hierover te praten.

Enkele bushouders onder leiding van de Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov) hebben vandaag een petitie aangeboden bij het Kabinet van de President. De petitie is door kabinetsdirecteur Eugène van der San in ontvangst genomen. De bushouders hebben een ultimatum gesteld aan de regering. Binnen drie werkdagen moet de achterstallige brandstofcompensatie worden gestort op hun rekeningen. Ook eisen ze dat er met hen onmiddellijk aan tafel wordt gezeten om te praten over de aanpassing van de bustarieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Partijraad PL keurt voordrachten goed met 109 stemmen vóór 

Met 109 stemmen vóór, één tegen en één ongeldig, hebben gemachtigden van kernen tijdens een partijraadsvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) zondag goedkeuring gegeven...

Somohardjo: “PL/ABOP zullen de beslissende factor zijn bij de komende verkiezingen”

De Pertjajah Luhur (PL) en de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) zullen de beslissende factor zijn bij de komende coalitievorming. Dit stelt PL-voorzitter Paul...

Op Palmzondag: Olijftakken verdeeld in bijna verlaten Jeruzalem

Religieuze broeders met chirurgische maskers en handschoenen hebben op Palmzondag huisbezoeken afgelegd in Jeruzalem. Ze leverden olijftakken aan christenen die zichzelf isoleren als voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus. …...

Bill Gates bouwt ‘voor de zekerheid’ zeven fabrieken voor coronavaccin

Miljardair Bill Gates laat fabrieken bouwen voor de zeven meest veelbelovende vaccins tegen het coronavirus, terwijl er maximaal twee in productie zullen gaan. Gates...

Recent Comments

Shares