8.2 C
New York
maandag, april 6, 2020
Home Suriname NVB verlengt contracten met bushouders in Brokopondo niet

NVB verlengt contracten met bushouders in Brokopondo niet

Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) heeft een aantal contracten van bushouders, die de route van Brokopondo naar Paramaribo onderhouden, niet verlengd. De reden hiervoor is de bushouders niet bekend. Antonius Pokie, grondlegger van deze route, is bezorgd over het besluit van de NVB.

Hij is verrast met deze beslissing, omdat hij al twintig jaar de route onderhoudt. Volgens hem zou er tenminste een reden opgegeven moeten worden. “Ik heb mij aan geen enkele overtreding schuldig gemaakt”, zegt Pokie in gesprek met Suriname Herald.

Volgens hem is hij de eerste persoon geweest die het initiatief heeft genomen om zijn bus in te zetten, omdat niemand anders dat wilde doen. “Iedereen verklaarde mij voor gek, omdat de weg naar het district Brokopondo niet te doen was. De weg was nog niet geasfalteerd en er was bauxiet, maar omdat ik de nood van de dorpelingen zag wilde ik daarop inspelen.”

Passagiers uit de dorpen konden aan de hoofdweg dagelijks door mijn inzet de NVB-bus nemen, want het bedrijf had toen geen vervoer vanuit Brownsweg naar Paramaribo, zegt hij. Het waren volgens hem kapotte voertuigen die werden ingezet.

Wat de bushouders stoort is dat de contracten zijn beëindigd zonder rekening te houden met hun schulden. “Ik heb zelf nieuwe bussen aangeschaft en ik word hiermee geconfronteerd”.

Bushouder Ryan Wachter, wiens contract ook niet is verlengd, reageert geschrokken op het besluit van het vervoersbedrijf. Ook hij onderhoudt de route al ruim twintig jaar. In de brief aan Pokie is vermeld dat de vervoerscontracten voor het onderhouden van de bustrajecten Brownsweg en Brokopondo, die in maart 2015 zijn gesloten, van rechtswege expireren en daarom niet zullen worden verlengd.

Beide bushouders geven aan dat het om meerdere bushouders gaat van wie hun contracten niet zijn verlengd. De contracten zijn op 9 maart beëindigd. Suriname Herald heeft geprobeerd een reactie te krijgen van de districtscommissaris van Brokopondo, Frederik Finisie en de directeur van Openbare Werken Joyce Blokland, echter zonder resultaat.

Simone Awanna

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Partijraad PL keurt voordrachten goed met 109 stemmen vóór 

Met 109 stemmen vóór, één tegen en één ongeldig, hebben gemachtigden van kernen tijdens een partijraadsvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) zondag goedkeuring gegeven...

Somohardjo: “PL/ABOP zullen de beslissende factor zijn bij de komende verkiezingen”

De Pertjajah Luhur (PL) en de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) zullen de beslissende factor zijn bij de komende coalitievorming. Dit stelt PL-voorzitter Paul...

Op Palmzondag: Olijftakken verdeeld in bijna verlaten Jeruzalem

Religieuze broeders met chirurgische maskers en handschoenen hebben op Palmzondag huisbezoeken afgelegd in Jeruzalem. Ze leverden olijftakken aan christenen die zichzelf isoleren als voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus. …...

Bill Gates bouwt ‘voor de zekerheid’ zeven fabrieken voor coronavaccin

Miljardair Bill Gates laat fabrieken bouwen voor de zeven meest veelbelovende vaccins tegen het coronavirus, terwijl er maximaal twee in productie zullen gaan. Gates...

Recent Comments

Shares