8.2 C
New York
dinsdag, april 7, 2020
Home Suriname Telesur Noord sluit meteen deuren na corona-incident

Telesur Noord sluit meteen deuren na corona-incident

Telesur heeft vandaag haar filiaal in Paramaribo-Noord moeten sluiten omdat iemand die in thuisquarantaine moest zijn, zich daar aandiende om haar rekening te betalen. Ze hield de kassamedewerker voor om afstand te houden omdat ze eigenlijk in quarantaine is. De leiding van het desbetreffende Telesur-filiaal werd op de hoogte gesteld en onmiddellijk werd het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) ingeschakeld.

Het Telesur-filiaal heeft haar deuren meteen gesloten om de plek te ontsmetten. Jerry Slijngaard, coördinator van het NCCR, geeft tijdens de dagelijkse persconferentie COVID-19 aan dat de autoriteiten momenteel bezig zijn te onderzoeken hoe de persoon de gelegenheid heeft gehad om weg te gaan vanuit de thuisquarantaine. Het zou niet mogen gebeuren, benadrukt hij. Hij geeft meteen aan dat zulke handelingen van personen ertoe zullen leiden, dat de gelegenheid om in thuisquarantaine te zijn, ontnomen zal worden van deze mensen wat niet prettig zal zijn voor hen.

Slijngaard zegt dat het niet de eerste keer is dat er mensen zijn die zich niet houden aan de regels bestemd voor thuisquarantaine. Personen die in quarantaine worden geplaatst, krijgen een bandje om. De armbandjes hebben de kleuren blauw, bruin of goud. Indien ze worden omgekeerd, hebben zij een witte kleur. Elke kleur is gekoppeld aan een specifieke repatriatievlucht. Slijngaard legt uit dat personen de bandje zelfs hebben doorgeknipt onder de verklaring dat ze dachten dat het alleen voor het transport naar huis bestemd was.

Het bandje dat alle repatrianten (personen die zijn teruggekeerd uit het buitenland) hebben gehad, zal pas verwijderd worden wanneer ze hun periode van thuisquarantaine hebben afgesloten. Slijngaard vraagt de medewerking van de repatrianten om zich te houden aan de regels.

Vishmohanie Thomas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Voorlopig geen repatriatie; opschudding over quarantaine-besluit

Het Covid-19 Managementteam heeft besloten dat niemand meer in thuisquarantaine mag. Er zullen tot nader order ook geen ingezetenen, waaronder uit Nederland, vervoerd worden....

Guatemala vraagt ​​VS om gedeporteerden te beperken

Guatemala heeft de VS gevraagd om het aantal mensen dat het op vliegtuigen voor deportatie naar Midden-Amerikaanse landen zet, te beperken tot 25. In de toestellen...

Twee verdachten van lockdown ‘bende’ in beeld gebracht

De politie heeft twee verdachten in beeld gebracht, die zijn aangezet om voor rellen en verstoring van de orde te zorgen gedurende de lockdown-periode....

PL zal zich verzetten tegen Wet Uitzonderingstoestand

De Pertjajah Luhur (PL) vindt dat de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 een regelrechte aanslag is op de Rechten van de Mens. De partij zal zich...

Recent Comments

Shares