Sunday, July 12, 2020
Home Suriname Koniki: “Reorganisatie ministerie Sport- en Jeugdzaken broodnodig”

Koniki: “Reorganisatie ministerie Sport- en Jeugdzaken broodnodig”

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft een dringende evaluatie en reorganisatie nodig. Zoals het ministerie nu is, komt het jeugdbeleid niet tot uiting. Dat zegt Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), in gesprek met Suriname Herald.

Onze redactie sprak met hem over de geruchten die de ronde doen als zou het ministerie door de nieuwe regering worden opgedoekt. Vernomen wordt dat er twee directoraten komen, respectievelijk Sport- en jeugdzaken, die ondergebracht zullen worden bij twee andere ministeries. Jongerenorganisaties, waaronder de Caricom Jeugdambassadeurs, protesteren tegen dit voornemen van de komende regering.

“Ik wil niet praten over het wel of niet opdoeken van het ministerie. Ik wacht de formele berichten af en wanneer de feiten daar zijn, zal ik me uitspreken daarover,” zegt de NJP-voorzitter. Echter kan hij niet concreet aangeven als hij voor het verder bestaan met het ministerie staat of niet. “Het ministerie is opgericht voor doelstellingen van de jeugd en mocht het zo zijn dat het elders wordt ondergebracht zien wij graag dat de doelstellingen worden behartigd. De bedoeling is om af te wachten hoe de inrichting zal zijn en wanneer we zien wat het is, dan gaan we verder,” benadrukt Koniki.

Hij blijft erbij dat het ministerie een grote evaluatie nodig heeft. Volgens hem voldoen de structuren en de processen, zoals hij ze kent, niet aan een prudent jeugdbeleid. “Als het ministerie toch blijft bestaan, moet het een grote evaluatie en reorganisatie ondergaan,” benadrukt hij wederom.

Faizal Abdoelgafoer, ex-minister van het ministerie, roept de jongeren van de ABOP en VHP op, om het opdoeken van het ministerie tegen te gaan. “Al die jongeren van de ABOP en de VHP die zoveel uit te leggen hadden over ‘jongeren’ toon nu je ballen. Nu moeten jullie de jongeren van Suriname tonen als jullie daadwerkelijk power hebben in jullie politieke organisatie. Want een ding is zeker de NDP-jongeren zouden dit nooit laten gebeuren onder een NDP-regering,” zegt Abdoelgafoer.

Jerrel Harderwijk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

OAS over Guyana: Respecteer hertelling…

De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) merkt op dat de Chief Elections Officer van Guyana, in tegenstelling tot de instructies van de voorzitter van...

Drie eisen tegen NPS-hoofdbestuur ingetrokken

Het kort geding dat Michael Loswijk en Eric Feller tegen de hoofdbestuursleden van de NPS aanhangig hebben gemaakt, zal 23 juli verder dienen. Ten overstaan...

Nog onzekerheden over ministerskandidaten

Wie precies ministers zullen worden, is nog niet rond in alle partijen. Een deel van de namen is doorgestuurd naar de procureur-generaal (pg) voor...

Rosebel Goldmines Werknemersorganisatie en directie bij Bemiddelingsraad

De Rosebel Goldmines Werknemersorganisatie (RGWO) en het directieteam van de multinational zijn bij de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname geweest. Het niet naleven van de...

Recent Comments

Shares