Sunday, July 12, 2020
Home Suriname Medische Zending houdt situatie oostgrens in de gaten; zuidoosten nu het epicentrum

Medische Zending houdt situatie oostgrens in de gaten; zuidoosten nu het epicentrum

De COVID-19-situatie aan de oostgrens wordt goed in de gaten gehouden door de Medische Zending (MZ). Dit liet Herman Jintie, algemeen directeur van de Medische Zending, gisteren weten tijdens de COVID-19-persconferentie. De nederzetting Antonio do Brinco in het Lawagebied, waar 36 Brazilianen in het weekend positief zijn getest op het COVID-19-virus, is helemaal afgesloten.

De Medische Zending heeft de situatie op dit moment onder controle. Er is aan contacttracing gedaan, waardoor het werk verder is uitgezet. Een missie vertrekt morgen naar het gebied om zaken verder uit te zetten. De mogelijkheid om de personen daar zelf te behandelen is bijna rond. Dit maakt het werk en de controle op de situatie gemakkelijker. Uit onderzoek is gebleken, dat de toename van het aantal besmettingen te maken heeft met het verplaatsen van mensen.

Epicentrum
Naast Antonio do Brinco te Lawa zijn er te Stoelmanseiland zeventien personen positief getest, in de omgeving van Carmel zijn zeven personen besmet geraakt, terwijl er in en ander gebied, Agaigodi, twee mensen positief zijn getest. In het gebied rondom Stoelmanseiland zijn er drie positieve personen gevonden en rondom Gonini zijn drie mensen getest op het virus. Het epicentrum zit op dit moment in het zuidoostelijk deel van Suriname, zei Melvin Uiterloo, hoofd Public Health bij de MZ.

De toename zou te maken hebben met twee grote activiteiten die in het gebied zijn gehouden, waarbij personen uit diverse gebieden zijn gekomen. Er is zelf een persoon uit een goudzoekerskamp, die positief is getest. Deze persoon is met veel andere personen in contact gekomen, die mogelijk ook besmet zijn geraakt. De positief geteste personen zijn daar in isolatie geplaatst. Met de Franse buren is er nauw contact. Op dit moment is er een missie daar aanwezig, die zich bezighoudt met de mensen in het gebied.

Er komt een medische voorzieningspost te Lawa Tabiki, waar de mensen gemonitord zullen worden. Stoelmanseiland wordt volgens Jintie op dit moment gereedgemaakt om besmette personen op te vangen, die ziekteverschijnselen vertonen. In zowel het Tapanahony- als het Lawagebied zijn er een aantal positieve gevallen. De verwachting is dat dit aantal zal stijgen. Dat is de reden waarom er voorbereidingen worden getroffen om personen op te vangen, als dat nodig is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Drie eisen tegen NPS-hoofdbestuur ingetrokken

Het kort geding dat Michael Loswijk en Eric Feller tegen de hoofdbestuursleden van de NPS aanhangig hebben gemaakt, zal 23 juli verder dienen. Ten overstaan...

Nog onzekerheden over ministerskandidaten

Wie precies ministers zullen worden, is nog niet rond in alle partijen. Een deel van de namen is doorgestuurd naar de procureur-generaal (pg) voor...

Rosebel Goldmines Werknemersorganisatie en directie bij Bemiddelingsraad

De Rosebel Goldmines Werknemersorganisatie (RGWO) en het directieteam van de multinational zijn bij de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname geweest. Het niet naleven van de...

Medische Zending met grotere missie naar Oost-Suriname

De Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ) vertrekt morgen met een grote missie naar het oosten van Suriname. Deze mededeling deed MZ-directeur directeur...

Recent Comments

Shares