Monday, August 10, 2020
Home Suriname Minister Ramadhin roept samenleving op maatregelen te respecteren

Minister Ramadhin roept samenleving op maatregelen te respecteren

De maatregelen die getroffen zijn door de regering zijn er om ademruimte te bieden aan het gezondheidssysteem zodat personen die getroffen worden door dit virus, de beste zorg krijgen. Dit zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens de persconferentie van het Outbreak Managementteam. De bewindsman benadrukte dat de maatregelen, die opgenomen zijn in een presidentieel besluit, opgevolgd dienen te worden door de samenleving.

Volgens de minister wordt het een probleem wanneer Suriname het punt nadert dat de beste zorg niet gegarandeerd is, omdat het zorgsysteem overbelast is. Ofschoon het gros van de samenleving de maatregelen in acht neemt, merkt de bewindsman op dat er grote groepen zijn die geen acht slaan op de instructies. Geconstateerd wordt dat het nog te druk is op straat en nog veel mensen rondhangen.

Om de gemeenschap verder te beschermen kondigde de minister Ramadhin het ontwikkelen van protocollen en het opvoeren van de communicatie aan. De protocollen, niet te verwarren met tips, zullen dienen als leidraad om het leven van de burger veilig te maken. Er wordt hard gewerkt om deze protocollen gauw af te hebben. Deze worden verdeeld in twee hoofdgroepen te weten de zorg- en de niet zorgsector.

Via communicatie zal het bewustzijn bij de totale gemeenschap worden opgeschroefd. Het zal eenieders verantwoordelijkheid zijn om het aantal besmettingen terug te dringen, zei minister Ramadhin. Hij benadrukte dat Suriname tegen zijn opnamecapaciteit aan zit. Bij het Regionaal Ziekenhuis Wanica is een tent opgezet, die opvang aan honderd coronapatiënten biedt. De komende week zal gesproken worden met de directie van het ziekenhuis om na te gaan op welke wijze de opvangcapaciteit op een verantwoorde manier kan worden opgevoerd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Bee: Ook Javanen hebben strijd geleverd om top te bereiken

Hebt u uzelf ooit gevraagd onder welke omstandigheden de Javaanse immigranten destijds hebben gewerkt en gestreden? We praten altijd over de strijd die onze...

Suriname en Guyana tillen samenwerking naar hoger niveau

“Een heel succesvol bezoek met verschillende persmomenten,” vat president Chan Santokhi het bezoek aan buurland Guyana samen. Wat een ceremonieel bezoek moest zijn, is...

Regering belooft oplossen grondenrechtenvraagstuk

Het oplossen van het grondenrechtenvraagstuk en de wettelijke erkenning van de eerste bewoners van Suriname, moet in de eerste helft van de zittingstermijn Santokhi-Brunswijk...

Column: Politieke Borrelpraat 624

“Zo heren, dan hebben we als van oudsher weer eens een leuke babbelsessie van onze nieuwe A-sem-lee gehad, met zowat van alles d’r op...

Recent Comments

Shares