Monday, August 10, 2020
Home Suriname Leerlingen VOJ Albina nemen toch deel aan eindexamens

Leerlingen VOJ Albina nemen toch deel aan eindexamens

Ondanks de leerlingen van de VOJ-school te Albina geen lessen hebben gevolgd en er geen voorbereidingen zijn getroffen, moeten zij toch deelnemen aan de mulo-eindexamens. De scholen in het oosten van het land waren voor lange tijd gesloten vanwege COVID-19. Het district Marowijne was tot hotzone verklaard voor wat betreft de COVID-19-besmettingen.

Gloria Freeman, directeur van VOJ Albina, zegt in gesprek met Suriname Herald dat zij vrijdag van het ministerie te horen heeft gekregen dat de examenklassen normaal zullen deelnemen aan de toetsing, terwijl afgesproken was dat er een uitzondering gemaakt zou worden voor deze leerlingen.

“Ik kreeg gistermiddag de melding dat de examens landelijk zijn en er geen uitzondering gemaakt kan worden voor de leerlingen van Albina. De boten en de schoolbussen die leerlingen vervoeren varen en rijden ook niet. Hoe gaan de leerlingen nu naar school komen om de lessen te volgen, terwijl er nog maar twee weken resten,” merkt de bezorgde Freeman op. De mulo-eindexamens beginnen op 5 augustus.

Vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was aangegeven, dat de leerlingen in de periode van de herexamens hun examen zouden doen. Volgens Freeman is het ministerie van alles op de hoogte en weten zij dus ook dat de leerlingen geen lessen hebben gevolgd. Toch gaan ze zo om met de leerlingen van het district. “Het is niet makkelijk, hoe gaan ze nu deelnemen aan het examen terwijl ze niet geoefend hebben. Er is een grote gap in de leerstof. In de resterende twee weken kan je ook niet alles behandelen; het is kort dag voor mij en ook voor de leerkrachten.”

Ze benadrukt dat de leerlingen recht hebben op de leerstof. Het schoolresultaat in Albina was het afgelopen jaar ook niet wat het wezen moet. Freeman vreest dat ook dit schooljaar het geen goed resultaat zal zijn. Suriname Herald heeft meerdere keren geprobeerd om een reactie te krijgen van MinOWC-directeur Natasia Bennanon, echter zonder resultaat.

Simone Awanna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Exponenten bedrijfsleven in Guyana bespreken uitdagingen met president Santokhi

Bij de afsluiting van zijn tweedaagse bezoek aan buurland Guyana heeft president Chan Santokhi, gisteren, een ontmoeting gehad met het personeel van de Surinaamse...

Bee: Ook Javanen hebben strijd geleverd om top te bereiken

Hebt u uzelf ooit gevraagd onder welke omstandigheden de Javaanse immigranten destijds hebben gewerkt en gestreden? We praten altijd over de strijd die onze...

Suriname en Guyana tillen samenwerking naar hoger niveau

“Een heel succesvol bezoek met verschillende persmomenten,” vat president Chan Santokhi het bezoek aan buurland Guyana samen. Wat een ceremonieel bezoek moest zijn, is...

Regering belooft oplossen grondenrechtenvraagstuk

Het oplossen van het grondenrechtenvraagstuk en de wettelijke erkenning van de eerste bewoners van Suriname, moet in de eerste helft van de zittingstermijn Santokhi-Brunswijk...

Recent Comments

Shares