Monday, August 10, 2020
Home Suriname Sancties tegen ongehoorzame recreanten op Bersaba en Carolina

Sancties tegen ongehoorzame recreanten op Bersaba en Carolina

De licentie van recreatieoorden die ondanks het verbod, toch recreanten toelaten op de oorden, zal worden ingetrokken. Districtscommissaris Armand Jurel waarschuwt dat de oorden hun poorten moeten sluiten voor het publiek om de toenemende COVID-19-besmettingen het hoofd te bieden. Recreatiehouders, plantage- en dorpsbesturen zijn opnieuw aangemaand om zich niet schuldig te maken aan overtreding van de voorzorgsmaatregelen tegen COVID-19, meldt het Burger Informatiecentrum Para.

Met de toenemende stijging van het aantal besmettingen zijn er maatregelen afgekondigd door de regering, waarbij besloten is om vermakelijkheidsfaciliteiten gesloten te houden. Volgens Jurel bezoeken grote groepen burgers ongehinderd de recreatieoorden voor verpozing en negeren daarbij het algemeen belang en de COVID-19-maatregelen.

Op plantage Ayo/Carolina verpozen mensen ongestoord langs en in de Surinamerivier en op plantage La Prosperité worden feestjes gebouwd langs en in de kreek van Bersaba. Jurel heeft afspraken met de politie om extra surveillances uit te voeren en op te treden tegen ongehoorzame recreanten.

Er zal verder ook opgetreden worden tegen personen die zich voor de winkels ophouden, het samenscholingsverbod negeren en zich tegoed doen aan alcohol. In het belang van de openbare orde en veiligheid, wordt aan iedereen gevraagd ondersteuning te verlenen tot naleving van de aanmaning om de oorden te sluiten en zich niet te begeven op openbare zwemgelegenheden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Bee: Ook Javanen hebben strijd geleverd om top te bereiken

Hebt u uzelf ooit gevraagd onder welke omstandigheden de Javaanse immigranten destijds hebben gewerkt en gestreden? We praten altijd over de strijd die onze...

Suriname en Guyana tillen samenwerking naar hoger niveau

“Een heel succesvol bezoek met verschillende persmomenten,” vat president Chan Santokhi het bezoek aan buurland Guyana samen. Wat een ceremonieel bezoek moest zijn, is...

Regering belooft oplossen grondenrechtenvraagstuk

Het oplossen van het grondenrechtenvraagstuk en de wettelijke erkenning van de eerste bewoners van Suriname, moet in de eerste helft van de zittingstermijn Santokhi-Brunswijk...

Column: Politieke Borrelpraat 624

“Zo heren, dan hebben we als van oudsher weer eens een leuke babbelsessie van onze nieuwe A-sem-lee gehad, met zowat van alles d’r op...

Recent Comments

Shares