Monday, August 10, 2020
Home Suriname Zunder geen directeur meer bij Belastingen

Zunder geen directeur meer bij Belastingen

Armand Zunder is vanaf gisteren geen directeur meer bij de Belastingdienst. Er is in een onderhoud tussen minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Zunder besloten, dat hij een stap opzij doet. Echter zal hij de minister blijven adviseren. In mei nam hij de leiding over bij de Belastingdienst.

Minister Achaibersing heeft intussen overleg gehad met het managementteam van de belastingen en de douane. Belastingen en douane zijn de spil in de financiële huishouding van de staat, zeker bij de grote financiële problemen. “Maar ik ben voorstander van vriendelijk beleid, de belastingplichtige heeft plichten maar ook rechten,” zei de bewindsman.

“Ik zeg niet dat u een slechte job doet, maar we moeten samen de dienst transformeren. Wij, de overheid, moeten bezuinigen, maar het binnenhalen van de inkomsten is ook belangrijk. En ik wil u daarbij als partners aan mijn zijde hebben. We moeten onze operationele lasten kunnen betalen, zonder bij banken geld te moeten lenen. Er komt voor de komende negen maanden een projectteam waar u deel van zal zijn,” hield Achaibersing Zunder voor.

Het managementteam zei gemotiveerd te zijn om samen met de minister te willen werken aan de realisatie van zijn beleidsvoornemens, zodat de hervormingen waar zo lang over gesproken wordt, nu echt tot stand komen. De dienst moet versterkt worden met medewerkers, automatisering en werkprocedures.

Verder moet er medewerking zijn om de informele sector ook werkelijk in beeld te brengen. De inkomsten zijn sterk gedaald, maar er is ruimte tot verhoging, zonder dat de belastingdruk verhoogd wordt. De dienst heeft al een moderne klantenservice voorbereid. Het managementteam heeft de minister uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Belastingdienst. Minister Achaibersing voert in de komende dagen nog een apart gesprek met de douane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Bee: Ook Javanen hebben strijd geleverd om top te bereiken

Hebt u uzelf ooit gevraagd onder welke omstandigheden de Javaanse immigranten destijds hebben gewerkt en gestreden? We praten altijd over de strijd die onze...

Suriname en Guyana tillen samenwerking naar hoger niveau

“Een heel succesvol bezoek met verschillende persmomenten,” vat president Chan Santokhi het bezoek aan buurland Guyana samen. Wat een ceremonieel bezoek moest zijn, is...

Regering belooft oplossen grondenrechtenvraagstuk

Het oplossen van het grondenrechtenvraagstuk en de wettelijke erkenning van de eerste bewoners van Suriname, moet in de eerste helft van de zittingstermijn Santokhi-Brunswijk...

Column: Politieke Borrelpraat 624

“Zo heren, dan hebben we als van oudsher weer eens een leuke babbelsessie van onze nieuwe A-sem-lee gehad, met zowat van alles d’r op...

Recent Comments

Shares